News
December 4, 2020

Lindab förvärvar norska ventilationsbolaget Aer Faber


Lindab utökar sin nuvarande verksamhet i Norge med förvärvet av Aer Faber. Aer Faber har en stark ställning i Oslo-området, vilket är en region där Lindab vill stärka sin närvaro. Med förvärvet får Lindab dessutom tillgång till försäljning och produktion av rektangulära ventilationskanaler.

Aer Faber, som har butik, lager och produktion utanför Oslo, har gjort sig kända för hög tillgänglighet och servicenivå. Aer Faber har en stark position hos ventilationsinstallatörer i Oslo.

Rektangulära och cirkulära ventilationskanaler används ofta i samma ventilationssystem. De cirkulära kanalerna är standardiserade medan de rektangulära designas med exakta mått för de utrymmen de ska installeras i. Aer Faber har gedigen erfarenhet av rektangulära ventilationskanaler och kommer därmed att komplettera Lindabs nuvarande verksamhet i Norge.

”Vi är mycket glada över att välkomna Aer Faber in i Lindab”, säger Ola Ringdahl, VD och Koncernchef för Lindab. ”Det är ett mycket välskött företag med hög kundnöjdhet, vilket syns i den höga tillväxten och lönsamheten. Aer Fabers VD, Erik Iversen, kommer att fortsätta leda Aer Fabers verksamhet och bidra till Lindabs tillväxt. Vi ser fram emot att få in Eriks erfarenhet och driv i organisationen.”

”Lindab delar vår övertygelse om att god servicenivå och hög kvalitet är viktiga framgångsfaktorer. Vi ser fram emot att gemensamt utveckla den norska verksamheten där vi kommer att kunna dra nytta av Lindabs globala inköp och distributionsnätverk samtidigt som vi bidrar med vår kunskap och lokala närvaro”, säger Erik Iversen, VD och delägare i Aer Faber.

Aer Faber grundades 2002 och har produktion, lager och butik i Spydeberg sydost om Oslo samt ytterligare ett lager i Oslo. Bolaget omsätter ca 50 MNOK årligen och har en rörelsemarginal som är högre än Lindabs. Aer Faber har 21 medarbetare.

Läs mer om Aer Faber på deras hemsida: https://www.aerfaber.no/

Nyhetsbevakning